Formaat 85 inch tv in cm

Het formaat van een 85 inch TV kun je op deze pagina bekijken in centimeters. Hoe groot is dit formaat TV nu werkelijk? De hoogte en breedte in centimeters vormen de diameter van het TV formaat. Hieronder kun je eenvoudig de afmetingen van het TV formaat bekijken.

Bekijk op coolblue.nl:

85 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

50 inch tv formaat

 

Benieuwd wat het formaat is van een 85 inch TV? De bovenstaande afmetingen in centimeters laten zien wat de hoogte, breedte en de diameter van dit formaat TV is. Erg handig om te weten of deze TV past bij de kijkafstand.

 

Kijkafstand 85 inch TV formaat

Hoe groot moet een TV zijn zodat jij lekker TV kunt kijken? De kijkafstand geeft een advies welk formaat TV je nodig hebt bij een bepaalde kijkafstand in meters. Hoe ver zit jij van de TV af? Deze afstand moet je vermenigvuldigen met de factor 15. De afstand kun je globaal opmeten omdat een verschil van een aantal centimeters niet erg is. Hieronder kun je bekijken wat de meest ideale kijkafstand van een 85 inch TV is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 85 inch tv >>

 

Formaat tabel

De kijkafstand bij een 85 inch TV is ongeveer 5,5 meter. Heb je een ruime woonkamer of een kleine thuisbioscoop? Dan is dit formaat bij uitstek geschikt. Let bij dit grote formaat wel op de beeldkwaliteit. Je kunt het formaat in de tabel vergelijken met andere formaten. Een maat kleiner zou een 75 inch of zelfs een 70 inch TV worden. Het is een persoonlijke overweging naar welk formaat je voorkeur uitgaat.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

85 inch TV afmetingen

De TV afmetingen van een 85 inch TV zijn per model en merk iets verschillend van elkaar. De afmetingen op deze pagina zijn bepaald vanuit het gemiddelde van de TV’s. Bij de specificaties van het bewuste model zie je de exacte afmetingen in millimeters nauwkeurig beschreven. De diameter van het beeldscherm is niet gelijk aan de daadwerkelijke afmeting van de TV. Doordat er een voet en rand aanwezig is zijn de TV formaten iets groter. Hang je de TV aan de muur dan zijn de afmetingen anders. Bij de specificaties van de afmetingen wordt daarom altijd het formaat weergegeven met en zonder voet.

Diameter van een 85 inch TV

Een TV met een diameter van 85 inch tref je aan in grote woonkamers of in kleine thuis bioscopen. Ben je een liefhebber van films? Dan is dit formaat TV een echte must have in de woonkamer. Doordat de beeldkwaliteit steeds beter wordt heb je geen last van het pixel effect wat je enkele jaren geleden nog wel eens zag wanneer je te dicht bij een TV zit. De diameter van de TV kun je hieronder ook bekijken in centimeters. Zo kun je je niet vergissen en past de TV altijd!

85 inch TV omrekenen in centimeters

85 inch tv (populair)

50 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

85 inch afmetingen in cm >>

 

Hierboven kun je eenvoudig het formaat van de 85 inch TV omrekenen van inch naar centimeters. Met behulp van de maattabel kun je dit ook doen voor andere formaten. Zo zie je in één oogopslag hoe groot een bepaald formaat TV is. Het omrekenen van inch naar centimeters kun je ook handmatig doen. 1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Door grofweg het formaat te vermenigvuldigen met 2,5 heb je een aardig beeld van de afmeting in centimeters.

Hoe groot is een 85 inch TV

Het bepalen van de afmeting van een TV kan erg lastig zijn. Hoe groot is een 85 inch tv nu echt? Door te kijken naar de diameter, hoogte en breedte in centimeters kun je hier een beter beeld van krijgen. Je kunt dit eventueel ook uittekenen op de muur of kast waar de tv moet komen te staan. Hoe groot een TV uiteindelijk is, wordt ook bepaald of je hem op de voet plaatst of aan de muur ophangt. De specificaties van het specifieke model laten precies het verschil tussen beide groottes.

Hoogte en Breedte in centimeters

De hoogte en breedte in centimeters kan per model TV iets van elkaar verschillen. Het formaat van het beeldscherm is overal gelijk aan elkaar. Door de rand die om de TV heen zit, kan het uiteindelijke formaat wel van elkaar verschillen. Kijk daarom altijd naar de specificaties van het model. In de onderstaande tabel kun je de hoogte en breedte van een 85 inch TV bekijken. Dit is het gemiddelde van de TV’s met deze diameter.

Formaat 85 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
85216106.6187.7

 

Populaire merken

Bij het kopen van een nieuwe TV is het aan te raden om naar enkele zaken goed te kijken. Dit zijn onder andere de beeldkwaliteit, het aantal Hertz, de aansluitingen en de SMART functies. Uiteraard is het formaat ook erg belangrijk. De dikte van de TV’s kunnen tussen de merken en modellen erg van elkaar verschillen. De meest bekende en populaire merken zijn:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

De aanbevolen aantal Hertz is 100. Je hebt hierdoor een vloeiend beeld wat je vooral zult merken tijdens het kijken van actiefilms, voetbal of tijdens het gamen. De resolutie moet minimaal 4K of 8K zijn. Hierdoor heb je de meest scherpe beeldkwaliteit. Het type beeldscherm is ook bepalend voor de kwaliteit. Zo kun je kiezen uit LED, OLED, QLED. Bij QLED heb je de beste beeldkwaliteit omdat hier gebruik wordt gemaakt van de Quantum technologie. Echter wordt bij een OLED scherm elke pixel weer apart verlicht waardoor de hoogste contrast waardes gehaald kunnen worden. Het type scherm is dan ook erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Tegenwoordig hebben alle TV’s vele aansluitingen. Het aantal HDMI aansluitingen is voldoende voor al je apparaten. Heeft je TV een One Connect Box? Er loopt dan maar 1 dunne kabel naar de TV toe. Het aansluiten van je apparaten gaat hierdoor erg eenvoudig. De kleine One Connect Box kun je bijvoorbeeld in de TV kast leggen. Heb je de TV aan de muur opgehangen? Er loopt dan slechts 1 kabel door en dunne goot heen. Daardoor hang je de TV bijna kabel loos aan de muur.