Formaat 43 inch tv in cm

Hoe groot is een TV van 43 inch en wat zijn de afmetingen in centimeters? Hieronder kun je de afmetingen van dit TV formaat in inches maar ook in centimeters bekijken.

Bekijk op coolblue.nl:

43 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

43 inch tv formaat

 

Veel mensen die een nieuw tv kopen vragen zich af wat het formaat van bijvoorbeeld een 43 inch TV is. Past dit formaat wel op de plek waar we deze willen hebben en is het formaat wel kloppend met de kijkafstand?

 

Kijkafstand 43 inch TV formaat

De kijkafstand tussen de TV en je zitplek bepaalt in grote mate welk TV formaat het meest geschikt is. Hierbij spelen persoonlijke voorkeuren ook een belangrijke rol. De meest ideale kijkafstand bij een 43 inch TV kan worden berekend door het formaat te delen met de factor 15. Hieronder kun je zien wat daarbij de kijkafstand is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 43 inch tv >>

 

Formaat tabel

Met deze vuistregel kun je er snel bepalen welk formaat het best past bij jouw situatie. Gelet op de vuistregel en dit formaat past dit in een woonkamer of slaapkamer waarbij de kijkafstand ongeveer 3 meter is. Een maat groter zou een 50 inch of een 55 inch TV worden, een maat kleiner kom je al snel uit bij een 40 inch of zelfs 32 inch.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

43 inch TV afmetingen

Wat zegt het beeldformaat over de afmetingen van een 43 inch TV? Het formaat van het beeld is de grootste factor voor de afmeting in diameter, hoogte en breedte van een televisie. Bij de afmetingen wordt geen rekening gehouden met een eventuele voet. Wat wel van invloed is zijn de randen om de TV heen. Deze zijn tegenwoordig erg dun waarbij we spreken over millimeters en niet meer over centimeters.

 

Diameter van een 43 inch TV

De diameter van een 43 inch TV wordt gemeten tussen de hoeken schuin tegenover elkaar. Dus van linksboven en rechtsonder of tussen de hoeken rechtsboven en linksonder. De afstand hiertussen wordt gemeten in inches. Dit is de standaard afmeting voor het bepalen van een bepaalde diameter van een televisie. Je kunt dit formaat omrekenen naar centimeters zodat je een beter beeld bij de grootte van de TV kunt krijgen.

43 inch TV omrekenen in centimeters

43 inch tv (populair)

43 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

43 inch afmetingen in cm >>

 

Met behulp van de onderstaande tabel kun je eenvoudig en snel de 43 inch TV omrekenen naar centimeters. Naast de diameter in inches en centimeters kun je in de tabel ook kijken naar de gemiddelde hoogte en breedte van dit formaat TV. Dit is erg handig wanneer je deze op een specifieke plek wilt plaatsen.

Hoe groot is een 43 inch TV

Doordat de inches in Nederland vrij weinig worden gebruikt is voor velen deze meeteenheid onbekend. Hoe groot is een 43 inch TV in centimeters bijvoorbeeld? 1 inch is gelijk aan 2,54 centimeter. In de praktijk worden de inches bij de TV’s afgerond op hele cijfers. Dit is ook in de tabel goed zichtbaar. Je hebt hierdoor een goed beeld van de omvang van dit formaat televisie.

Hoogte en Breedte in centimeters

De diameter van een televisie zegt nog niet alles over de exacte afmeting qua hoogte en breedte. Dit komt doordat er om het beeldscherm een rand zit. Deze zit er voor de bescherming en voor de stevigheid. Alhoewel deze randen steeds dunner worden, wordt de TV hierdoor altijd iets groter. In de onderstaande tabel worden de gemiddelde afmetingen in hoogte en breedte weergegeven samen met de diameter in inches en centimeters. Voor de exacte afmeting van het model dien je altijd naar de specificaties te kijken.

Formaat 43 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
4310955,896,3

 

Populaire merken

Bij het kopen van een TV kun je kiezen uit verschillende merken. Qua uiterlijk en prijs lijken deze vaak veel op elkaar. Toch kan het verschil soms in een klein detail zitten waardoor de ene TV beter is dan de ander. Het verschil kan hem bijvoorbeeld zitten in het aantal Hertz (50 of 100), HDR functie, het aantal aansluitingen of de beeldkwaliteit (Full HD, 4K of 8K). Enkele populaire merken die gegarandeerd de beste beeldkwaliteit leveren zijn onder andere:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

Wist je dat je bij het kopen van een TV niet alleen goed moet letten op het formaat maar ook op allerlei andere zaken zoals de resolutie en het type scherm? Er zijn schermen van het type LED, OLED en QLED. LED en QLED zijn qua verlichting gelijk aan elkaar waarbij QLED is voorzien van de Quantum technologie. Een scherm van OLED is daarin verschillend. Bij dit type scherm wordt elke pixel apart verlicht. Dit zorgt voor de meest hoogste contrastwaarde uit zijn soort.

Dit formaat TV komt het best tot zijn recht wanneer je deze in 4K gebruikt. Doordat het scherm een relatief groot oppervlakte heeft en er veel pixels zijn verwerkt zou je een meer wazig beeld kunnen zien wanneer je ‘slechts’ 1080p gebruikt. Zit je verder dan 4 meter van de TV af? Dan zie je dit verschil vrijwel niet meer terug omdat je ogen deze details dan niet meer kunnen zien. De kijkafstand is dan ook bepalend voor de resolutie die je nodig hebt.