Formaat 75 inch tv in cm

Bij het kopen van een nieuwe TV is het formaat erg belangrijk. Hoe groot is een 75 inch TV? De afmetingen worden vaak weergegeven in inches. Deze kun je eenvoudig omrekenen naar centimeters. Bekijk het formaat hieronder in centimeters:

Bekijk op coolblue.nl:

75 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

75 inch tv formaat

 

Het formaat van een 75 inch TV wordt vrijwel overal weergegeven in inches. Om te weten hoeveel centimeters dit is, dien je het formaat om te rekenen. Je kunt daarbij handig gebruik maken van de maattabel die je op deze pagina kunt bekijken. Je ziet hier niet alleen de diameter in inches en centimeters maar ook de afmeting in hoogte en breedte.

 

Kijkafstand 75 inch TV formaat

Dit grote formaat TV past alleen in een ruimte die daar ook de gelegenheid voor geeft. Je kunt dit eenvoudig zelf bepalen door gebruik te maken van de kijkafstand. Het bepalen van de ideale kijkafstand bij een 75 inch TV doe je door gebruik te maken van een meetlint. Bepaal hieronder de kijkafstand:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 75 inch tv >>

 

Formaat tabel

Meet eerst de afstand tussen de TV en de zitplek op. De factor 15 is daarbij erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe groot een TV moet zijn bij een bepaalde afstand tussen de TV en de zitplek. De ideale kijkafstand voor deze TV maat is 5 meter. Nu is dit ook erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Je kunt er ook voor kiezen om een kleiner formaat van bijvoorbeeld 70 inch te kiezen. Wil je liever een grotere TV? Kies dan voor een 85 inch formaat.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

75 inch TV afmetingen

De meeteenheid van inches wordt gebruikt voor het aangeven van de afmeting van een bepaald TV formaat. Omdat dit niet de standaard meeteenheid in Nederland is, is het vaak onbekend hoe groot de afmeting is van een 75 inch TV. Daarnaast geeft de diameter nog geen informatie over de hoogte en breedte.

Diameter van een 75 inch TV

De diagonale afstand tussen de twee hoeken schuin tegenover elkaar bepalen de diameter van een televisie. Omdat deze afstand internationaal hetzelfde is wordt dit weergegeven in de eenheid inches. Het omrekenen daarvan kan handmatig, maar ook met behulp van een tabel. Je kunt in de tabel ook de afmetingen van andere TV formaten bekijken.

75 inch TV omrekenen in centimeters

75 inch tv (populair)

55 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

75 inch afmetingen in cm >>

Dit formaat TV kom je in de grotere woonkamers tegen of bij personen die een thuisbioscoop hebben gecreëerd. Het formaat van een 75 inch TV omrekenen naar centimeters zorgt dat je een beter beeld hebt van hoe groot dit formaat is. Daarbij is het handig om te weten dat 1 inch gelijk staat aan 2,54 centimeter. In onderstaande tabel kun je beide met elkaar vergelijken wat het formaat omrekenen een stuk eenvoudiger maakt.

Hoe groot is een 75 inch TV

Velen zullen zich afvragen hoe groot een 75 inch TV in werkelijkheid is. In de winkel krijg je hier een goede indruk van, maar wanneer je deze online bekijkt zul je de specificaties moeten bekijken. Hoe groot een televisie is wordt niet alleen bepaald door de diameter van het scherm, ook de rand speelt een rol. Is deze heel smal of zit er een lijst omheen zoals bij een schilderij? De hoogte en breedte kan daardoor verschillen per merk en model. Kijk daarom altijd goed naar de specificaties.

Hoogte en Breedte in centimeters

Het omrekenen van de diameter van inches naar centimeters kun je in de onderstaande tabel bekijken. Naast de diameter kun je ook de gemiddelde hoogte en breedte in centimeters bekijken. Zoals eerder aangegeven kan hier per model iets verschil inzitten. De onderstaande afmetingen zijn gebaseerd op het gemiddelde van de hoogte en breedte van deze TV maat. De maten zijn als volgt:

Formaat 75 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
7518995,8167,3

 

Populaire merken

De aanschaf van een televisie kan een lastige keuze zijn. Naast de keuze uit het juiste TV formaat moet je ook nog kijken naar de specificaties die je nodig hebt. Een groot scherm vraagt om een snelle processor en de beste beeldkwaliteit. Het is dan ook aan te raden om te kijken naar een resolutie van 8K. Hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit voor nu maar ook voor in de toekomst. Daarnaast is het aantal Hertz (Hz) ook van belang. Bij een 50Hz TV kan het beeld nog wel eens schokken bij snelle bewegingen. Dit is bij een 100Hz tv niet van toepassing. Naast de resolutie en de Hertz instellingen zijn er een aantal zaken waar je moet moet letten, namelijk de aansluitingen zoals satelliet of CI+ en het aantal HDMI poorten.

Onderstaand staan enkele populaire merken die gegarandeerd de beste beeldkwaliteit leveren. Dit zijn de TV’s van onder andere:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic