Formaat 55 inch tv in cm

Wat zijn de afmetingen van een 55 inch tv in cm? Het formaat van een 55 inch TV kun je op deze pagina bekijken. Bekijk hieronder de afmetingen en het formaat in cm.

Bekijk op coolblue.nl:

55 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

55 inch tv formaat

 

Het formaat van een TV is erg belangrijk om te weten voordat je een nieuwe TV kunt aanschaffen. Mogelijk moet de TV op een wandmeubel worden geplaatst of in een nis worden opgehangen en is het formaat daarbij bepalend. Je wilt dan een TV die hier precies op of in past.

 

Kijkafstand 55 inch TV formaat

Hoe groot moet je TV eigenlijk zijn? Een veel gestelde vraag die wordt beantwoord door de kijkafstand te bepalen. Hoe ver staat de TV van de bank of zitplaats af en wat zijn je persoonlijke voorkeuren? Bepaal de kijkafstand hieronder:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 55 inch tv >>

 

Formaat tabel

Met behulp van een standaard vuistregel kun je de kijkafstand van de 55 inch TV bepalen. Is de TV passend bij deze kijkafstand of wordt er een grotere of kleiner formaat geadviseerd? De ideale kijkafstand voor dit TV formaat is ongeveer 3 tot 4 meter. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je dit formaat kiezen, maar een groter of kleiner TV formaat is ook passend. Een formaat van 50 inch of 65 inch is op deze kijkafstand ook mogelijk. Kleiner of groter heeft niet de aanbeveling.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

55 inch TV afmetingen

De afmeting van een 55 inch TV wordt veelal in inches weergegeven. Het TV formaat van een TV met deze diameter heeft, zoals de naam al doet vermoeden een afmeting van 55 inch. Deze afmeting wordt altijd diagonaal gemeten. Het zegt echter nog niet veel over de breedte of hoogte van de TV. Met behulp van een tabel kun je hier eenvoudig een vergelijking mee maken. Per merk kan hier verschil in zitten. Bovenstaand kun je de afmetingen bekijken van de drie populairste merken.

Diameter van een 55 inch TV

De diameter van een TV wordt gemeten door de hoek linksboven naar rechtsonder of van rechtsboven naar linksonder te meten. Wereldwijd is dit de standaard manier om de diameter van een TV te kunnen bepalen. Benieuwd hoeveel centimeter de diameter is van deze TV? Hieronder kun je eenvoudig het TV formaat van 55 inch omrekenen naar centimeters.

55 inch TV omrekenen in centimeters

55 inch tv (populair)

55 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

55 inch afmetingen in cm >>

Bij het opmeten van je huidige TV maak je handig gebruik van een meetlint. Niet elke meetlint heeft naast de centimeters ook de inches aanduiding. Daarnaast worden de inches in Nederland vrijwel niet gebruikt om een bepaalde afmeting aan te geven. Je zult het TV formaat moeten omrekenen van inches naar centimeters om de juiste afmeting te kunnen bepalen.

Hoe groot is een 55 inch TV

Hoe groot is een 55 inch TV? Dit is een veel gestelde vraag tijdens het kopen van een nieuwe televisie. De afmeting wordt bepaald door het beeldformaat. Daarnaast speelt de omlijsting ook een rol. Tegenwoordig wordt de omlijsting van TV’s steeds dunner waardoor je het maximale beeld hebt met een zo min mogelijke lijst. Bij sommige TV’s lijkt het als of er geen rand meer aanwezig is. Hoe groot is een 55 inch TV in centimeters? De hoogte en breedte kun je hieronder bekijken:

Hoogte en Breedte in centimeters

De hoogte en breedte van een bepaald beeldformaat kan per model iets verschillen. Het is daarom altijd belangrijk om de exacte afmetingen bij de specificaties te bekijken. Je kunt deze specificaties bekijken bij de omschrijving, maar zelf opmeten behoort ook altijd tot de mogelijkheid. Gemiddeld zijn de diameter, hoogte en breedte van dit formaat TV in centimeters als volgt:

Formaat 55 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
5514070,7123

 

Populaire merken

Het aanschaffen van een nieuwe TV spelen beeldkwaliteit, prijs, aansluitingen en bijvoorbeeld het aantal Hertz een belangrijke rol. Het bepalen van de juiste afmeting is minder merk gebonden van bij de keuze van een bepaald merk of model. Wil je een 4K kwaliteit of wil je nu alvast het nieuwste in huis hebben en wil je een scherm met 8K resolutie aanschaffen en daarmee klaar te zijn voor de nieuwste generatie beeldkwaliteit? Er zijn verschillende populaire merken waar je vervolgens uit kunt kiezen.

Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende beeldtechnieken. Heeft je voorkeur voor een normaal LED scherm of gaat je voorkeur uit voor een OLED scherm waarbij elke pixel apart wordt voorzien van achtergrond verlichting? QLED is tot slot ook een beeldtechniek waarbij Quantum technologie zorgen voor een verbluffend beeld resultaat.

Kijk je veel naar sport of spannende films? Het is dan ook aan te raden om te kijken of het model beschik over een HDR functie. Hiermee komen kleuren beter tot zijn recht. Met de juiste Hertz (minimaal 100 Hz) heb je tevens een trillingsvrij beeld en beleef je de beelden alsof je zelf aanwezig bent. Heb je een satelliet aansluiting of kijk je via een CI+ module? Vergeet ook dan ook niet te controleren of de TV deze mogelijkheid heeft. Bovenstaand zijn enkele specificaties die snel over het hoofd worden gezien wanneer je een nieuw TV gaat aanschaffen.

Het kiezen van de juiste TV begint echter bij de keuze welk TV formaat het best passend is.

Enkele populaire merken die gegarandeerd de beste beeldkwaliteit leveren zijn onder andere:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic