Formaat 65 inch tv in cm

De afmetingen van een 65 inch TV kun je hier bekijken in inches maar ook in centimeters. Wat is het formaat in cm? Bekijk hieronder de afmetingen en het formaat:

Bekijk op coolblue.nl:

65 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

65 inch tv formaat

 

Het formaat van een TV wordt weergegeven in inches. Deze maat geeft de diameter van de televisie weer. Om te weten te komen wat het formaat van een 65 inch TV in centimeters is, kun je op deze pagina eenvoudig het formaat omrekenen. Je kunt niet alleen de diameter in centimeters bekijken, ook de hoogte en de breedte worden weergegeven. Dit is erg belangrijk bij het kiezen van en nieuw TV formaat die bijvoorbeeld precies moet passen op of boven een kast of in een nisje.

 

Kijkafstand 65 inch TV formaat

De kijkafstand bij een TV formaat van 65 inch is met behulp van een vuistregel eenvoudig te bepalen. De vuistregel gaat uit van een factor 15. Door het formaat van de TV te delen door 15 kom je uit op de kijkafstand in meters. Bekijk en bepaal hieronder de kijkafstand:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 65 inch tv >>

 

Formaat tabel

In dit geval is een kijkafstand van ongeveer 4 meter ideaal. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld een vervend filmkijker en wil je liever een grotere maat zoals 75 inch of is de afstand tussen de TV en de bank minder dan 4 meter? Dit formaat past dan, ondanks dat een kleiner formaat van 55 inch ook prima passend is, het beste bij je eigen voorkeur.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

65 inch TV afmetingen

De TV afmetingen worden altijd weergegeven in inches. Hierdoor heb je wereldwijd dezelfde benaming voor een bepaald formaat. In Nederland zijn we niet gewend om te werken met inches. Bij ons is de centimeter de standaard. De afmetingen van een 65 inch tv wordt diagonaal gemeten. Je hebt hierbij echter nog geen afmetingen van de hoogte of breedte. Dit kan per merk en model iets verschillen.

Diameter van een 65 inch TV

Zoals hierboven al is aangegeven wordt de diameter van een TV bepaalt door de afstand tussen de hoeken linksboven naar rechtsonder of rechtsboven naar linksonder. De diameter van een 65 inch TV zegt je wellicht nog niet zoveel. Dit komt doordat wij niet veel met inches werken. Je kunt eenvoudig het TV formaat omrekenen van inches naar centimeters. Gebruik daardoor de onderstaande tabel.

65 inch TV omrekenen in centimeters

65 inch tv (populair)

65 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

65 inch afmetingen in cm >>

Het is voor velen niet mogelijk om met behulp van een meetlint het aantal inches op te meten. Dit komt doordat veel meetlinten geen dubbele aanduiding (zowel centimeters al inches) hebben. Je zult eerst de 65 inch TV moeten omrekenen in centimeters zodat meer duidelijk wordt wat de precieze afmetingen zijn. Je hebt zo meer beeld bij de diameter, hoogte en breedte.

Hoe groot is een 65 inch TV

De afmeting van het beeldformaat bepaalt hoe groot de TV is. Hoe groter het beeld, hoe groter de TV. Daarnaast zorgt de omlijsting er ook voor dat de een aantal millimeters tot centimeters groter wordt. Dit is erg afhankelijk van het merk en het model. De nieuwste modellen hebben een zeer dunne rand van enkele millimeters dik. Hoe groot is een 65 inch TV in centimeters? Met behulp van de tabel kun je dit overzichtelijk bekijken.

Hoogte en Breedte in centimeters

De hoogte en breedte van een 65 inch TV kun je in onderstaande tabel bekijken. Hierbij wordt uitgegaan van de gemiddelde breedte en hoogte zonder voet. De exacte afmeting kan per merk en model ligt van elkaar verschillen. Het gaat hierbij niet om meerdere centimeters, maar soms kan een klein verschil in afmeting een groot verschil uitmaken. Je kunt de hoogte en breedte in centimeters altijd bekijken bij de specificaties van het bewuste model. Onderstaand de diameter in inches en omgerekend naar centimeters samen met de gemiddelde hoogte en breedte in centimeters:

Formaat 65 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
6516584,3145,4

 

Populaire merken

Bij het kopen van een nieuwe TV is niet alleen het beeldformaat erg belangrijk. Ook moet er goed worden gekeken naar andere eigenschappen zoals de beeldkwaliteit, het type beeldscherm, het aantal Hertz, of de TV beschikt over een HDR functie en naar de verschillende aansluitingen.

Er zijn verschillende merken die hoog scoren op basis van de verschillende testen en reviews die aan modellen worden gegeven. Er zijn een aantal merken die structureel de hoogte scores behalen. Dit zijn de merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

Zoek je een goede TV waar je jaren plezier van zult beleven? Bovenstaande merken leveren de beste kwaliteit TV’s die geschikt zijn voor de slaapkamer, woonkamer, keuken maar ook op het werk.

Wist je dat je de TV ook kunt gebruiken als extra beeldscherm voor een desktop of laptop? Sluit de HDMI kabel aan en je hebt een groot scherm. Ideaal voor het laten van van foto’s of voor het kijken van een film. Je kunt er ook voor kiezen om een Google Chrome cast aan te sluiten achterin de TV. Dit is een klein kastje waarmee je niet alleen kunt surfen op het internet je kunt er ook diverse apps mee openen. Zo maak je van je TV binnen een handomdraai een up to date smart TV waar je ook je telefoon, laptop of tablet mee kunt casten/ streamen.