Formaat 32 inch tv in cm

Wat zijn de afmetingen van een TV met een formaat van 32 inch? Op deze pagina zie je de afmetingen van het formaat in inches maar kun je het ook eenvoudig omrekenen naar centimeters. Op de website van Coolblue zie je de exacte afmeting per model TV in CM en MM nauwkeurig.

32 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

32 inch tv formaat

 

Kijkafstand 32 inch TV formaat

Het uitzoeken van een nieuwe TV begint vaak bij het bepalen van het juiste formaat. Hoe groot moet hij immers zijn. De kijkafstand bij een 32 inch TV kun je bepalen door gebruik te maken van een standaard vuistregel. Benieuwd wat de kijkafstand bij een 32 inch TV is? Bepaal hieronder de kijkafstand.

 

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 32 inch tv >>

 

Formaat tabel

De factor 15 houden wij aan bij het bepalen van de ideale kijkafstand. Gelet op deze tv maat zou dat betekenen dat je ongeveer 2 meter ruimte nodig hebt tussen de televisie en de zitplek. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In de slaapkamer of woonkamer kun je hier ook een groter formaat zoals een 40 of 43 inch voor kiezen. Gebruik je het scherm ook als monitor voor een laptop of PC? Dan zou ik geen groter formaat adviseren.

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


32 inch TV afmetingen

De afmeting van een televisie wordt altijd in inches gedaan. Hierdoor is er een wereldwijde standaard in het aangeven van het formaat. De 32 inch TV afmetingen in centimeters kun je eenvoudig bekijken in de tabel verderop deze pagina. Je kunt hier niet alleen de diameter bekijken, ook de hoogte en breedte kun je bekijken.

Diameter van een 32 inch TV

Door het TV scherm diagonaal op te meten kun je de diameter bepalen. Bij de verschillende winkels kun je de verschillende afmetingen vinden. Vaak staan ze opgesteld van klein naar groot. De diameter van een 32 inch TV kun je eenvoudig omrekenen naar centimeters. Hiervoor moet je weten dat 1 inch gelijk staat aan ongeveer 2,54 centimeter.

32 inch TV omrekenen in centimeters

32 inch tv (populair)

32 inch tv formaat

 • afmetingen
 • formaat

Bekijk op coolblue.nl:

32 inch afmetingen in cm >>

Het omrekenen van een TV maar van inches naar centimeters gaat het eenvoudigst door gebruik te maken van en tabel. Hierin kun je de verschillende beeld formaten met elkaar vergelijken en zo het juiste formaat kiezen. Als je een 32 inch TV wilt omrekenen in centimeters zie je in de tabel dat dit gelijk staat aan 81 centimeter. je kunt dit met een meetlint eenvoudig zelf nameten.

Hoe groot is een 32 inch TV

Het beeldformaat van een TV bepaalt hoe groot een televisie is. De omlijsting zorgt voor stevigheid en bescherming maar ook voor een iets grotere televisie. Je kunt daarom niet zeggen dat het beeldformaat gelijk staat aan de totale afmeting van het model. Hoe groot is een 32 inch TV in centimeters? De diameter, hoogte en breedte kun je terugvinden in inches maar ook in centimeters door te kijken in de onderstaande tabel.

Hoogte en Breedte in centimeters

De hoogte in centimeters en de breedte in centimeters zijn per merk en model iets verschillend van elkaar. Alhoewel de randen rondom de TV’s steeds kleiner zijn, gebruikt het ene merk toch nog een dikkere rand dan een ander merk. De hoogte en breedte in centimeters kun je samen met de diameter bekijken bij de specificaties van het bewuste model dat je voor ogen hebt. Wanneer gekeken wordt naar het gemiddelde dan komen daar de volgende afmetingen uit:

Formaat 32 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
328143,873,7

 

Populaire merken

Dit formaat TV kom je tegen in de iets wat kleinere ruimtes of op plekken waar je dichter op de TV zit. Je kunt daarbij denken aan de slaapkamer maar ook aan een keuken of een werkplek. Je kunt bij dit laatste de TV combineren met een monitor voor een laptop of vaste computer. Er zijn verschillende merken die goed uit de jaarlijks testen komen. Enkele merken scoren daarbij beduidend hoger en hebben dan ook de aanbeveling. De populaire merken met TV’s van de beste kwaliteit kun je vinden van:

   • Samsung
   • LG
   • Sony
   • Panasonic

Bij het kopen van een nieuwe TV is niet alleen het beeldformaat belangrijk, ook de resolutie, aansluitingen en de mogelijkheid om via internet te kijken naar bijvoorbeeld Videoland, Netflix of een andere App. De SMART-TV’s bieden uitkomst om series en films online te kijken zonder tussenkomst van een DVD speler. De beste beeldkwaliteit haal je met een hoge resolutie van minimaal Full HD. Het meest vloeiende beeld krijg je met een 100 Hertz televisie.

Dit formaat TV is (nog) niet verkrijgbaar in een 4K resolutie omdat het beeldscherm daarvoor te klein is. Vrijwel alle schermen hebben een Full HD (1920p) resolutie. Dit volstaat prima in bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken of voor op vakantie in de caravan of camper.

Wel kun je bij de verstillende merken kiezen uit het soort beeldscherm. Gaat je voorkeur uit naar een LED, OLED of een QLED scherm? Bekijk dan goed de specificaties van het gewenste model of vraag de verkoper welke TV’s zijn voorzien van één van deze schermen.