Formaat 70 inch tv in cm

Wat is het formaat van een 70 inch TV? Bekijk op deze pagina de afmeting in centimeters. Je kunt het formaat eenvoudig omrekenen van inches naar centimeters. Het belangrijkste bij het kopen van een TV is het kiezen van het juiste formaat. Hieronder zie je de afmeting van een 70 inch TV in inches en centimeters:

Bekijk op coolblue.nl:

70 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

50 inch tv formaat

 

De kijkafstand is bepalend bij het kiezen van het juiste formaat. Hoe bepaal je nu welk formaat het meest geschikt is voor jou? Met behulp van de tabel kun je bekijken wat het beste TV formaat is bij een bepaalde kijkafstand.

 

Kijkafstand 70 inch TV formaat

Met behulp van de afstand tussen de TV en de bank of stoel kun je bepalen welk TV formaat jij nodig hebt. Meet met behulp van en meetlint of rolmaat de afstand op. Met behulp van de tabel kun je nu een schatting maken hoeveel inch tv het best passend is. Als vuistregel kun je de factor 15 gebruiken. Bekijk hieronder wat de kijkafstand van een 70 inch TV is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 70 inch tv >>

 

Formaat tabel

De kijkafstand bij een 70 inch TV is ongeveer 4 tot 5 meter. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kun je ook voor een groter model (75 inch) of een kleiner model (65 inch) kiezen. Heb je een TV meubel waar de TV op komt te staan? Bekijk dan goed of het formaat in verhouding staat. Met behulp van de formaat tabel zie je hoeveel inch in diameter maar ook de hoogte en breedte van dit TV formaat is. Zo kun je eenvoudig bepalen of dit de beste keuze is.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

70 inch TV afmetingen

Het formaat televisie met de afmetingen van een 70 inch TV is in grote lijnen gelijk aan elkaar. De modernste TV’s van bijvoorbeeld Samsung, Sony, LG of Philips hebben een zeer dunne rand waardoor het beeldformaat bijna net zo groot is als de afmetingen van de TV. Wanneer je een bewust model op het oog hebt zie je de exacte TV afmetingen tot in de millimeter nauwkeurig. De verhouding tussen de diameter en de hoogte in centimeters zie je samen met de breedte.

Diameter van een 70 inch TV

Het formaat van een TV met een diameter van 70 inch is een formaat die in veel grote woonkamers staat. Het is een groot formaat TV waarbij je de diameter eenvoudig kunt omrekenen naar centimeters. Deze meeteenheid is meer bekend omdat wij niet veel opmeten in inches. Het is altijd aan te raden om de diameter van een televisie om te rekenen van inches naar centimeters. Meten is weten. Je kunt daardoor ook de tabel gebruiken op deze pagina.

70 inch TV omrekenen in centimeters

70 inch tv (populair)

50 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

70 inch afmetingen in cm >>

 

De diameter wordt weergegeven in inches. De afmeting van 1 inch in centimeter is 2,54. Dat wil zeggen dat 1 inch gelijk staat aan 2,54 centimeter. Door het aantal inches hiermee te vermenigvuldigen kom je uit op de diameter in centimeters. In de winkel zie je geen cijfers achter de komma. Wanneer je de 70 inch TV gaat omrekenen naar centimeters heb je een goed beeld van de grootte van het formaat en kun je goed beoordelen of dit de beste keuze is.

 

Hoe groot is een 70 inch TV

Online is het erg lastig om een schatting te maken van het exacte formaat van een TV. De vraag ‘Hoe groot is een 70 inch TV’ kun je dan ook het beste beoordelen wanneer je de afmetingen weet. De diameter, breedte, hoogte en dikte bepalen het uiteindelijke formaat. De hoogte en breedte kun je in centimeters bekijken en vergelijken met je huidige TV. Indien je nog geen TV hebt kun je de afmetingen ook aftekenen op de muur of op een kast. Zo krijg je een goed beeld hoe groot een 70 inch TV precies is.

 

Hoogte en Breedte in centimeters

Wanneer je de hoogte en breedte af gaat ronden op hele centimeters dan zul je hier geen verschil in merken tussen de verschillende modellen of merken. In grote lijnen zijn de TV’s allemaal even groot. Per merk en per model kan de hoogte en breedte in millimeters iets verschillen. Voor de exacte hoogte en breedte van een 70 inch TV dien je altijd te kijken naar de specificaties van het bewuste model. Zo ben je verzekerd van dat je precies weet wat de formaten zijn. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde afmetingen van de hoogte en breedte terug.

Formaat 70 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
7017887,1157,1

 

Populaire merken

Het is een populair formaat in de categorie ‘grote tv’s’. Verschillende merken hebben dit formaat dan ook in het assortiment. Tegenwoordig kun je op een TV veel meer dan alleen TV kijken. Denk aan de verschillende SMART functies en het streamen van content. Je wilt dan ook dat je de beste TV hebt. Onderstaande merken worden al zeer lange tijd als meest populair ervaren:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

Kijk bij het kopen van een TV niet alleen naar de prijs. De specificaties maken de TV tot de beste. Kijk bijvoorbeeld goed naar het aantal Hertz, de beeldkwaliteit en het soort scherm. Voorbeelden zijn OLED en QLED. Online kun je deze specificaties goed met elkaar vergelijken.

Wil je de beste contrastweergave? Kies dan voor een OLED scherm. Hierbij worden alle pixels individueel verlicht. Is een pixel niet nodig? Dan blijft deze volledig zwart waardoor het contrast het grootst is. Met een QLED scherm behaal je weer de scherpste beeldkwaliteit. In de praktijk zullen beide schermen zorgen dat jij een prachtig scherpe film kunt kijken of een sportwedstrijd kunt volgen alsof je zelf op de tribune zit. Met een soundbar creëer je ook nog eens de beste geluidskwaliteit en ben je er helemaal klaar voor.