Formaat 58 inch tv in cm

Hoe groot is een 58 inch TV? Het formaat, vaak uitgedrukt in de diameter, bekijk je op deze pagina. De hoogte en breedte kun je ook eenvoudig omrekenen op basis van de diameter in inch. Bekijk hieronder de verschillende afmetingen van een 58 inch TV.

Bekijk op coolblue.nl:

58 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

50 inch tv formaat

 

Met behulp van de bovenstaande afmetingen zie je direct hoe groot een 58 inch TV in centimeters is. Omdat we in de praktijk vrijwel geen gebruik maken van inches is het lastig in te schatten hoe groot dit formaat televisie is. Met de afmeting in cm kun je ook bekijken wat de ideale kijkafstand is.

Kijkafstand 58 inch TV formaat

De afstand tussen de plek waar je zit en waar de tv staat noemt men de kijkafstand. Hoe groter deze afstand, hoe groter de TV moet worden. Je kunt ook op basis van een bepaald tv formaat kijken of dit past binnen deze afstand. Wat is nu de kijkafstand van een 58 inch TV? Met behulp van de onderstaande tabel kun je dit eenvoudig bekijken. Zelf uitrekenen kan ook, gebruik dan de factor 15 om van de kijkafstand in meters het formaat te bepalen. Hieronder kun je bekijken wat de meest ideale kijkafstand van een 58 inch TV is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 58 inch tv >>

 

Formaat tabel

Met behulp van een tabel kun je overzichtelijk de verschillende formaten bekijken en met elkaar vergelijken. In de tabel kun je het formaat ook bekijken in inches en centimeters. Zo weet je precies hoe groot het formaat is. De kijkafstand kun je ook bepalen. Wist je dat de kijkafstand voor dit formaat ongeveer 4 meter is?

Met behulp van de maattabel kun je ook de afmetingen van andere TV formaten bekijken. Wil je liever een kleiner formaat? Dan is 55 inch of 50 inch geschikt. Groter kan ook. Het formaat 65 inch is hier de grotere broer van.

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

58 inch TV afmetingen

Een TV met de afmeting 58 inch is qua diameter gelijk bij de verschillende merken en modellen. Dit hoeft niet zo te zijn als er gekeken wordt naar de afmetingen in de hoogte en breedte. Deze kunnen namelijk van elkaar verschillen doordat er een dikkere of dunnere rand om de tv heen zit. Wil je de TV ophangen aan de muur en komt hier een nis omheen of wil je hem plaatsen op een TV kast? De juiste afmeting is dan erg belangrijk. De afmetingen van een 58 inch tv worden vaak in inch weergegeven. Het gaat dan om de diameter. Je moet eerst het formaat omrekenen zodat je dit kunt gebruiken in centimeters. Het maakt daarbij ook nog verschil uit of je de afmetingen bekijkt inclusief of exclusief de voet. Hierboven kun je van de drie populairste merken de afmetingen van dit tv formaat bekijken.

Diameter van een 58 inch TV

De diameter van een 58 inch tv wordt diagonaal gemeten van de ene hoek naar de andere hoek. Met de diameter weet je echter nog niet de hoogte en breedte. Bij het kopen van een nieuwe TV zul je merken dat de formaten enkel worden weergegeven in inch en dat er altijd de diameter wordt aangegeven. Ben je benieuwd hoeveel de diameter in centimeter van een 58 inch tv is? Hieronder lees je meer over het omrekenen van de tv formaten van inch naar centimeters.

58 inch TV omrekenen in centimeters

58 inch tv (populair)

50 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

58 inch afmetingen in cm >>

 

Het omrekenen van de diameter van inch naar centimeter kan met behulp van een tabel (die je hierboven kunt bekijken op de website van coolblue) maar je kunt dit ook handmatig doen. Je moet eerst weten hoeveel centimeter gelijk staat aan 1 inch. Dit is 2,54 cm. Een 58 inch tv omrekenen in centimeters gaat nu erg eenvoudig. Omgerekend heeft deze tv een diameter van ongeveer 147 centimeter. Een mooi formaat voor in de woonkamer. Hoe groot is dit formaat eigenlijk qua hoogte en breedte? Daarover lees je hieronder meer.

Hoe groot is een 58 inch TV

Hoe weet je nu zeker of dit het juiste formaat is? In de winkel lijkt de TV misschien te groot of juiste te klein. Hoe groot is een 58 inch TV? Met behulp van de diameter, hoogte en breedte kun je dit eenvoudig thuis nameten. Er zijn tegenwoordig ook handige apps waarmee je de tv virtueel en op ware grootte alvast in je woonkamer kunt plaatsen.

Met behulp van de hoogte en breedte in centimeters kun je de verschillende formaten met elkaar vergelijken en weet je precies hoe groot een 58 inch TV is.

Hoogte en Breedte in centimeters

De diameter van een TV is bij elk model en merk gelijk aan elkaar. Dit zijn vaste maten waarin geen verschil zit. Het scherm van merk A is net zo groot als van merk B. Dat hoeft echter niet zo te zijn met de afmeting in hoogte en breedte. De hoogte en breedte in centimeters is sterk afhankelijk van het model. Zo zijn er TV’s die vrijwel randloos zijn, maar er zijn ook series waarbij de rand erg groot is. Denk daarbij aan de schilderij serie van Samsung. Kijk daarom altijd goed naar de exacte afmeting. Wanneer gekeken wordt naar het gemiddelde dan zijn de hoogte en breedte van een 58 inch tv in centimeters als volgt:

Formaat 58 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
5814775,9129,7

 

Populaire merken

Het kopen van een TV gaat veel voorbereidend werk in zitten. Online of in de winkel zijn de TV’s allemaal even mooi waardoor je door het bomen het bos niet meer kunt zien. Welke specificaties moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe TV en welke snufjes moeten er minimaal op zitten? Heb je hier weinig verstand van en zoek je ‘gewoon een goede TV? De meest bekende en populaire merken zijn:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

De bovenstaande merken leveren al jarenlang de mooiste televisies en staan dan ook garant voor jarenlang kijkplezier. Wel is het belangrijk om op enkele zaken goed te letten. Denk daarbij aan het aantal hertz en de resolutie. De aanbevolen aantal Hertz is 100. Je hebt hierdoor een vloeiend beeld wat je vooral zult merken tijdens het kijken van actiefilms, voetbal of tijdens het gamen. De resolutie moet minimaal 4K of 8K zijn. Hierdoor heb je de meest scherpe beeldkwaliteit.

Gebruik je verschillende apparaten op de TV waardoor je verschillende kabels en ingangen nodig hebt? Misschien is een one-connect TV dan een optie. Er loopt slechts 1 kabel naar de  TV en alle aansluitingen zitten netjes verwerkt in de TV kast. Erg overzichtelijk en makkelijk met aansluiten. Ook is het raadzaam om gebruik te maken van goede HDMI kabels. Deze zijn de laatste jaren sterk verbeterd en kunnen meer en sneller data versturen waardoor je de beste beelden kunt bekijken.