Formaat 50 inch tv in cm

De afmeting van een 50 inch TV kun je op deze pagina eenvoudig omrekenen naar centimeters. Het is één van de meest gestelde vragen bij het kopen van een TV namelijk ‘hoe groot is hij’? Bekijk hieronder de afmetingen in inches en centimeters:

Bekijk op coolblue.nl:

50 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

50 inch tv formaat

Wanneer de TV op en plek wordt geplaatst met een bepaalde afmeting is het belangrijk dat de TV past en niet te groot of te klein is. De kijkafstand is hierbij ook een belangrijk hulpmiddel.

 

Kijkafstand 50 inch TV formaat

Om te kunnen bepalen of dit formaat TV geschikt is, moet je eerst bepalen wat de kijkafstand is. Dit kun je eenvoudig zelf opmeten met een meetlint. Je dient de afstand te meten tussen de TV en de zitplek. Vervolgens maak je gebruik van de vuistregel die uitgaat van de factor 15. Bekijk hieronder wat de kijkafstand is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 50 inch tv >>

 

Formaat tabel

De kijkafstand bij een 50 inch TV is ongeveer 3,5 meter. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kun je ook voor een groter model (55 inch) of een kleiner model (43 inch) kiezen. Daar waar de één naar een zo groot mogelijk scherm kijkt, heeft de ander juist een wat kleiner scherm die minder prominent aanwezig is.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van Coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

50 inch TV afmetingen

De exacte afmetingen van en 50 inch TV kun je bekijken bij de specificaties van het bewuste model. Tot op de millimeter nauwkeurig kun je bekijken hoe de afmetingen in de verhouding tot de diameter en de hoogt een breedte. Niet alleen in inches maar ook in centimeters. De uiteindelijke afmetingen worden niet alleen bepaald door het formaat van het beeldscherm maar ook door de rand om de TV heen. Deze ziet er niet alleen voor de sier maar ook voor de stevigheid en bescherming.

Diameter van een 50 inch TV

Een televisie met een diameter van 50 inch is een mooi formaat die in menig woonkamer te vinden is. De diameter in inches kun je ook eenvoudig omrekenen naar centimeters. Omdat dit in Nederland de standaard meeteenheid is, zijn we gewend om hiermee te werken en in mindere maten met inches. Het is daardoor aan te raden om het formaat ook altijd te bekijken met de specificaties in centimeters. Je kunt daardoor ook de tabel gebruiken op deze pagina.

50 inch TV omrekenen in centimeters

50 inch tv (populair)

50 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

50 inch afmetingen in cm >>

 

Het omrekenen van en 50 inch TV kun je handmatig doen maar ook door te kijken in de maattabel op deze pagina. 1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Door het aantal inches hiermee te vermenigvuldigen kom je uit op de diameter in centimeters. Bij de TV maten worden deze afmetingen afgerond op hele centimeters. Dit kun je ook in de tabel terugzien. Het omrekenen van de tv maat naar centimeters geeft je een goed beeld van de grootte van het formaat.

Hoe groot is een 50 inch TV

Op een plaatje of in de winkel lijken de verschillende tv formaten erg veel op elkaar. Hoe groot is een 50 inch tv in centimeters? De diameter kun je omrekenen, maar dat zegt nog niet veel over de hoogte en de breedte. Dit komt mede doordat er om het scherm heen nog een kader zit die bescherming en stevigheid aan de TV geeft. Alhoewel deze randen steeds dunner worden, zijn ze nog altijd aanwezig.

Hoogte en Breedte in centimeters

Per merk en per model televisie kan de hoogte en breedte in centimeters iets verschillen. Voor de exacte hoogte en breedte van een 50 inch TV dien je altijd te kijken naar de specificaties van het bewuste model. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde afmetingen van de hoogte en breedte terug.

Formaat 50 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
5012765,1112

 

Populaire merken

Het aanbod van televisies in dit formaat is vrij groot. Niet alleen het aantal modellen, maar ook het aantal merken kan zorgen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn enkele bekende en populaire merken waarbij de kwaliteit erg goed is. Tevens komen deze merken al jaren lang als één van de beste uit de test. De beeldkwaliteit is erg goed en ook de SMART functies zorgen ervoor dat jij je favoriete series en films goed kunt bekijken. De bekende en populaire merken zijn:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

Bij het kopen van een nieuwe TV moet je niet alleen goed letten op het juiste formaat, er zijn meer factoren die zorgen dat je de perfecte TV kiest die voldoet aan al je wensen. Kijk daarom goed naar het aantal Hertz (100Hz is de aanbeveling voor wie veel voetbal kijkt of games speelt), de resolutie (Wil je 4K of al het nieuwste 8K), HDR functie en het aantal aansluitingen. Daarnaast kom je de TV’s tegen met een LED, OLED of QLED scherm. De TV’s met OLED en QLED beeldtechnologie zorgen voor de mooiste beeldwaarden en hebben dan ook onze aanbeveling.