Formaat 49 inch tv in cm

Hoe groot is een TV met een formaat van 49 inch in centimeters? De afmeting met de diameter kun je hieronder eenvoudig omrekenen. De hoogte en breedte van het formaat bekijk je in centimeters (cm) en millimeters (mm) zodat je precies weet wat de afmetingen van dit tv formaat zijn.

Bekijk op coolblue.nl:

49 inch in cm (afmetingen en formaat in cm)

50 inch tv formaat

 

Heb je een specifieke locatie waar de TV komt te staan of komt te hangen? Denk aan een kast, nis of TV kast, dan is het handig om de exacte afmetingen te weten. De diameter in inch is de term die wordt gebruik om het formaat van een TV aan te geven. De hoogte en breedte worden hierbij vaak niet vermeld.Twijfel je over het formaat? Met behulp van de kijkafstand kun je eenvoudig bepalen welk formaat het beste bij je past.

 

Kijkafstand 49 inch TV formaat

De kijkafstand van een 49 inch TV kun je zelf eenvoudig uitrekenen. Dit kan met behulp van een handige tabel maar je kunt ook rekenen met de factor 15. Wil jij lekker een film, serie of naar sport zoals voetbal kijken zonder dat je het gevoel hebt dat je details mist of ben je bang dat je juist te dicht op de TV zit? De kijkafstand laat zien welk formaat het beste bij je past. Hieronder kun je bekijken wat de meest ideale kijkafstand is:

Kijkafstand tv bepalen

Bekijk op coolblue.nl:

Bekijk de kijkafstand >>

Kijkafstand 49 inch tv >>

 

Formaat tabel

De kijkafstand bij een 49 inch TV is ongeveer 3,5 meter. Ben je een fervent sport liefhebber en heb je de ruimte voor een groter formaat? Je zou dan kunnen kijken of een scherm met een diameter van 50 inch of 55 inch als alternatief bij je past. Kijk je niet veel TV en heb je liever een minder opvallend object in de woonkamer staan/ hangen? Kijk dan voor een 43 inch tv. In de tabel kun je het formaat van een 49 inch tv bekijken. De hoogte, breedte, diameter en ook de dikte kun je hierin bekijken in centimeters en millimeters naast de bekende inch afmeting.

 

Bekijk het formaat en de afmetingen van de TV in centimeters van één van de onderstaande bekendste merken. Op de website van coolblue bekijk je het formaat van:

Samsung TV

Bekijk Samsung TV’s >>


Philips TV

Bekijk Philips TV’s >>


LG TV

Bekijk LG TV’s >>


 

49 inch TV afmetingen

Per model of per merk kun je de afmetingen van een 49 inch TV bekijken. Tussen deze merken en modellen kunnen er kleine verschillen zijn. Dit heeft er met name mee te maken hoe de rand van de TV is. Bij sommige merken is dit minimaal terwijl er ook modellen zijn waarbij een (houten) lijst om de tv is gemaakt. De hoogte en breedte zal daardoor groter zijn dan bij een TV met een minimale lijst. De afmetingen worden daarnaast altijd weergegeven met en zonder voet. Dit verschil is erg belangrijk omdat je bij het ophangen van de TV geen voet nodig hebt.

Diameter van een 49 inch TV

De diameter van een 49 inch TV kan gebruikt worden in de grotere slaapkamer en in de woonkamer. Het is een erg fijn formaat die je in veel woonkamers zult aantreffen. Je kunt de diameter eenvoudig omrekenen naar centimeters. Je kunt daarvoor de tabel gebruiken waarin ook andere formaten zijn opgenomen. Met de juiste diameter van een 49 inch tv in cm weet je precies hoe groot het formaat is. De diameter kun je hieronder bekijken in centimeters.

49 inch TV omrekenen in centimeters

49 inch tv (populair)

50 inch tv formaat

  • afmetingen
  • formaat

49 inch afmetingen in cm >>

Je kunt het formaat eenvoudig omrekenen van inch naar cm. Een 49 inch tv omrekenen naar centimeters kan met een tabel maar je kunt het ook handmatig uitrekenen. 1 inch staat namelijk gelijk aan 2,54 centimeter. Je kunt de diameter ook uitrekenen door te vermenigvuldigen met 2,5. Je hebt zo een grove schatting van het formaat in centimeters.

Hoe groot is een 49 inch TV

Bij het kopen van een nieuwe TV vragen veel mensen zich af hoe groot een 49 inch tv nu echt is. In de winkel lijkt een TV altijd kleiner omdat het in een grote ruimte staat. In je eigen woonkamer of slaapkamer kan hij daardoor maar zo heel anders uitvallen. Om dit te voorkomen is het handig om te weten hoe groot een 49 inch tv is. Gebruik daarvoor de afmetingen in centimeters. De hoogte en breedte vormen samen de diameter.

Hoogte en Breedte in centimeters

Per merk en per model TV kan het formaat iets verschillen. De hoogte en breedte van een 49 inch TV kun je in de onderstaande tabel bekijken. Let op wel op dat dit het gemiddelde betreft van de verschillende merken en modellen. Bekijk altijd bij de specificaties van het betreffende model naar de hoogte en breedte in centimeters zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Formaat 49 inch TV in centimeters:

TV formaat in inchDiameter in centimeterHoogte in cmBreedte in cm
4912564,5110,1

 

Populaire merken

Het kopen van een TV gaat verder dan alleen de zoektocht naar het juiste formaat. Naast de diameter die de hoogte en breedte van de TV bepaalt, maakt dit nog niet een goed model. De specificaties waar je op moet letten gaan onder meer over de beeldkwaliteit, het aantal Hertz (Hz), het aantal aansluitingen, de resolutie en de verschillende SMART functies. Maak je gebruik van satelliet TV? Let dan extra goed of deze functie aanwezig is.

De meest bekende en populaire merken zijn:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Panasonic

Wil je vloeiende beelden tijdens een film kijken of tijdens het volgen van een sportwedstrijd? Kies dan voor een TV met 100 Hz. Doordat de TV is uitgerust met een 100 Hertz scherm heb je erg vloeiende beelden waardoor je alles goed kunt volgen. Kies voor een resolutie van minimaal 4K of kies een TV die klaar is voor de toekomst met 8K resolutie. Hierdoor heb je de scherpste beeldkwaliteit.

Er zijn verschillende soorten schermen waaruit je kunt kiezen. Er zijn grofweg drie schermen die het meest populair zijn. Je kunt kiezen uit LED, OLED en QLED. Bij QLED heb je de beste beeldkwaliteit omdat hier gebruik wordt gemaakt van de Quantum technologie. Echter wordt bij een OLED scherm elke pixel weer apart verlicht waardoor de hoogste contrast waardes gehaald kunnen worden.Het mooiste zou een gecombineerd scherm zijn tussen een QLED en een OLED scherm. Zo heb je de beste beeldkwaliteit en worden de pixels ook individueel verlicht.